Vad är BREEAM

BREEAM är ett engelskt miljöcertifieringssystem för byggnader som är internationellt erkänt tack vare de höga hållbarhetskraven och fokus på att bygga framtidssäkra byggnader.

Filosofin bakom hållbar utveckling med BREEAM handlar främst om tre centrala ämnen, vilka är de sociala, ekonomiska och miljömässiga konsekvenserna av en byggnad.

Article illustration, Rockfon, blog post, building certification schemes

Vad betyder det att en byggnad är BREEAM certifierad

Det är alltid mycket bra att få ett projekt BREEAM certifierat. Det gäller alla typer av projekt; nybyggnationer, renoveringar och samhälls- och infrastrukturprojekt. En BREEAM certifiering kan bidra till att minska byggnadens driftskostnader, med betydande långsiktiga besparingar när det gäller vatten och energi. Detta gör byggnaden mer attraktiv att sälja, hyra ut eller behålla, samtidigt som det skapar hälsosamma och säkra platser att bo, arbeta och lära sig i.

Till exempel har forskning från World Green Building Council visat att förbättring av luftkvaliteten inomhus kan öka produktiviteten med så mycket som 8-11%.

*World Green Building Council, 2021, “Health, Wellbeing and Productivity in Offices: The Next Chapter for Green Building”

urban green rockflow stock

Ladda ner faktablad om BREEAM

Ladda ner vårt faktablad om BREEAM för att ta reda på mer om hur våra akustiska undertak och väggabsorbenter kan hjälpa dig att få din byggnad BREEAM certifierad.

 

Document cover of factsheet BREEAM
Stakeholder, Men, Planning, Building

Har du mer frågor?

Ring eller skriv till oss - vi finns här för att hjälpa till.