Vad är LEED certifiering?

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) är ett världsberömt certifieringssystem, som identifierar, genomför och mäter miljövänlig design, konstuktion, drift och underhåll. LEED har utvecklats i USA av US Green Building Council (USGBC) för att öka förståelsen för miljön och människors hälsoeffekter i den bebyggda miljön.

LEED-certifiering kan användas för olika projekttyper såsom nybyggnation eller renoveringsprojekt och i olika segment som kontorsbyggande, privata hem, sjukvårdssektorn, utbildningsområdet och hotell.

People, Humans, Office, Working,

Vad betyder det att en byggnad är LEED-certifierad?

LEED-certifierade byggnader har många stora fördelar som främjar ekonomiska, miljö- och hälsofrämjande delar av byggnaden. Med tanke på kostnaden minskar LEED-certifierade byggnader energi-, vatten- och avfallskostnader och ger betydligt bättre prestanda. Detta leder till en högre konkurrensfördel och kan t.ex. minska antalet outhyrda kvadratmeter.

LEED fokuserar också på en hälsosam inomhusmiljö och användarnas trivsel och välbefinnande, samtidigt som koldioxidutsläppen och energiförbrukningen minskas, vilket bidrar till att skapa hållbara, gröna byggnader.

Urban, Greenery, Plants

Ladda ner fakta om LEED

Ladda ner vårt faktablad för att ta reda på mer om hur våra akustiska undertak och väggpaneler kan hjälpa dig att få din LEED-certifiering.

Document cover of factsheet LEED
Stakeholder, Men, Planning, Building

Har du mer frågor?

Ring eller skriv till oss - vi finns här för att hjälpa till.

Relaterade referensprojekt