Rockfons akustikprodukter uppnår silverstatus för Cradle to Cradle Certified®

27 juni 2024

Rockfon har dessutom nått Platinum Cradle to Cradle Certified®-nivån för kategorin Allmänt - Miljöpolicy och ledning samt guldnivån för kategorin Social rättvisa.

Broschyr över akustiska lösningar som är Cradle to Cradle-certifierade

Rockfon, en del av ROCKWOOL Group, tillkännager stolt att hela 86 % av sortimentet av akustiklösningar har uppnått Silver Cradle to Cradle Certified® -ackreditering enligt version 4.0 av den globala hållbarhetsstandarden.

Cradle to Cradle Certified® (C2C) är den starkaste certifieringen på marknaden och är marknadsledande inom akustiklösningar. Sedan 2021 har C2C varit Rockfons primära val av hållbarhetscertifiering för att ge kunderna oberoende verifiering inom fem fokusområden för hållbarhet: Materialhälsa, produktcirkularitet, ren luft och klimatskydd, vatten- och markförvaltning samt social rättvisa.

Att vidta verkliga åtgärder för att uppnå hållbarhetsmål och tillhandahålla obestridliga bevis på förbättrad prestanda är en viktig uppgift. C2C-certifieringen utesluter gissningar när det gäller hållbarhetsåtgärder för produkters.

Parik Chopra

VD på Rockfon