Rockfon uppnår minskning av koldioxidutsläpp för 65 produktvarianter

27 augusti 2024

Sammantaget står produktvarianterna med minskade utsläpp tillsammans för 60 procent av den årliga försäljningen i Europa.

Rockfons fabrikslager

Rockfon, en del av ROCKWOOL Group, är glada att kunna meddela en genomsnittlig minskning med 22 procent av GWP (Global Warming Potential) på 65 av våra akustiska vägg- och undertaksprodukter, med upp till 40 procent för utvalda produkter. Förbättringen är ett resultat av vår kontinuerliga uppgradering av produktionsteknologier. 

Minskningarna beräknas över GWP-värdet för produkterna jämfört med 2019 baslinje. De betraktar modulen Product Stage i en Cradle-to-Gate-modell och inkluderar följande livscykelstadier: råvaruutvinning (A1), transport till tillverkare (A2) och produkttillverkning (A3).

"Utsläppsminskningar från vår sida leder till minskningar i våra kunders konstruktioner och påverkar i slutändan branschen som helhet. Vi tar inte lätt på den rollen", säger Kasper Sánchez Vibæk, Head of Sustainability & Public Affairs på Rockfon. "Vårt arbete med miljöförbättringar i hela vår tillverknings- och leveranskedja slutar inte här, och vi arbetar för att göra betydande framsteg under de kommande åren."

Våra ansträngningar för miljöförbättringar i våra tillverknings- och leveranskedjor slutar inte här, och vi arbetar för att göra betydande framsteg under de kommande åren.

Kasper Sánchez Vibæk

Head of Sustainability & Public Affairs, Rockfon