Rockfon förenklar sortimentet av vita akustiska undertaksskivor

14 maj 2024

Med tre högpresterande produktserier samlar kollektionen vita undertaksskivor alla vita akustiska undertaksskivor under ett tak för att förenkla navigeringen i Rockfons produktutbud så att kunder och arkitekter enkelt ska kunna fatta trygga beslut, utan att det blir komplicerat.

JÖNKÖPING, SVERIGE ([April] [2], 2024) — Rockfon är glada att meddela lanseringen av Kollektionen vita undertaksskivor, ett förenklat sortiment av vita akustiska undertaksskivor.

Konsolideringen av sortimentet till en större kollektion speglar Rockfons fokus på att förenkla kundernas beslutsfattande och samtidigt bibehålla samma höga kvalitetskrav.

"ROCKWOOL Group började produktionen av stenull redan1937 för distribution i Skandinavien.

Vi är stolta över detta arv och vill fortsätta sprida vår expertis inom Rockfons akustiklösningar", säger Johan Englund, försäljningsdirektör på Rockfon Sverige.

"Även om de vita undertaksskivorna är tidlösa klassiker, är potentialen för innovation inom teknik och design nästan obegränsad."

Stenull är en av de mest kraftfulla – och rikligaste – resurserna i naturen med en rad unika fördelar, däribland; överlägsen ljudabsorption, brandbeständighet, brandmotstånd, formstabilitet och antimikrobiell prestanda.

I kombination med den vitmålade fleeceytans ljusreflektion på 85-87 procent förvandlas stenullsabsorbenten till hållbara vita akustikskivor som ger komfort och ett snyggt visuellt intryck i alla typer av interiörer.

Rockfon Blanka®

Den ljusaste vita premiumskivan för innertak. Den smarta, antistatiska, dammtåliga och riktningsoberoende ytan ger ett brett spektrum av designmöjligheter med en enkel installationsprocess.

Nordic revamp - Angle - Rockfon Blanka - 8

Rockfon Sonar®

En traditionell vit undertaksskiva med en unik yta med lätt struktur som ger interiören en extra dimension samtidigt som den har en förbättrad tålighet, vilket gör den särskilt lämplig för utrymmen där det förekommer mycket aktivitet.

Nordic revamp - Sonar 3

Rockfon® Classic

En allround akustikskiva med en slät vit yta som möjliggör en ren design med hög ljusreflektion. Finns för både synligt och delvis dolt bärverk och passar för många olika tillämpningar.

Nordic revamp - Tropic Plus 3

"Svårigheter kring produktval är bortkastad tid för projektets intressenter. Kollektionen vita undertaksskivor gör det enklare att välja rätt produkt och påskynda projektets tidslinje", säger Lena Rask, Product Manager på Rockfon.

Rockfons fokus på produktcirkularitet är också oförändrat. Alla Rockfons akustiklösningar består av 29 till 64 procent återvunnet innehåll. Genom Rockfons återvinningsprogram RockCycle kan stenull återvinnas i det oändliga eller göras om till nya högkvalitativa produkter.

Tack vare en stark närvaro i Sverige sedan 1990 och ett lokalt team av 18 försäljnings-, kundsupport- och tekniska medarbetare, säkerställer Rockfon korta ledtider och hög kundsupport för att hjälpa till att leverera projekt enligt tidsplan.

För att läsa mer om Kollektionen vita undertaksskivor och för att ladda ner broschyren, besök: [URL]

Presskontakt: Mia Jönerholm, mia.jonerholm@rockfon.com alt. 0739-870680